Newsroom

Ha koll på det senaste som händer på Lysa eller läs artiklar skrivna om Lysa

Företagslogga

2021-04-06

Tillsammans passerar vi 10 miljarder – och expanderar utomlands!

Det är med glädje och stolthet som vi kan meddela att ni tillsammans har passerat 10 miljarder kronor i samlat sparande på Lysa. Vilken milstolpe – det är helt fantastiskt!

Enligt Fondbolagens förenings årsdata för 2020 gick 8 % av det samlade nettosparandet i fonder i Sverige till Lysa.

Läs mer
Företagslogga

2020-12-31

VD har ordet: Vad kan vi lära oss av 2020?

Det första året på 20-talet har präglats av Corona-pandemin. Marknaden prövade investerares nerver i en berg- och dalbana. Världens börser föll med ca 30 % under tre veckor, men slutade upp knappt 2 % för helåret (i svenska kronor). Skillnaderna mellan olika länder och branscher är stora. USA:s 100 största bolag ökade i värde med 47 % och Storbritanniens 100 största bolag minskade i värde med 14 %. Den japanska börsen steg 16 % och den kinesiska sjönk 4 % (alla procentsatser i lokala valutor). Det har varit ett tufft år för investerare, men vi kan lära oss mycket.

Läs mer
Företagslogga

2020-12-29

2020: Året med Lysa

"Ett nytt år – ett nytt decennium, står för dörren." Så summerade vi året 2019 för ganska exakt ett år sedan. Varken vi eller någon annan kunde ana det som skulle hända bara någon månad senare eller hur pandemin skulle komma att påverka våra liv och sparanden. Trots detta har Lysa vuxit starkt under året och tack vare våra kunders förtroende har både förvaltat kapital och antalet betalande kunder fördubblats.

Läs mer
Företagslogga

2020-12-12

Linn Persson x Lysa

Vi är glada och stolta att kunna berätta om vårt samarbete med Linn Persson, svensk landslagsskidskytt från Torsby.

Lysa växer främst genom rekommendationer och tips. När en av våra kunder, som dessutom är en av världens främsta skidskyttar, hörde av sig om ett samarbete kändes det helt naturligt att säga ja.

Läs mer
Företagslogga

2020-11-20

Tufft år för många sparare

Betydligt mer pengar har tagits ur svenska fonder än vad som har investerats, men spartjänsten Lysa går mot strömmen.

Läs hela artikeln hos Realtid
Företagslogga

2020-10-07

Hajpade robotrådgivaren Lysa lanserar ny tjänst: "Det är framtiden"

Nu vill Lysa få över storbankernas företagskunder.

Läs hela artikeln hos Breakit
Företagslogga

2020-06-09

Ny milstolpe - 1 miljard kr/år i månadssparande!

Idag, tisdagen den 9 juni, passerade vi ytterligare en milstolpe tillsammans. Nu månadssparar ni gemensamt över 1 miljard kronor årligen (= 83,33 miljoner kr/månad). På Lysa har vi pratat om att nå denna drömgräns länge och att få göra det nu, med tanke på börsens volatila vår till följd av Corona, känns fantastiskt.

Läs mer
Företagslogga

2020-05-12

Lysa tar in 60 miljoner kr i ny kapitalrunda

Lysa har precis genomfört en ny kapitalrunda och fyllt på kassan med 60 nya miljoner kronor. Samtliga större externa ägare deltog i nyemissionen och vi är stolta över deras förtroende och långsiktiga engagemang.

Kapitaltillskottet kommer i en turbulent tid där Coronaviruset har påverkat (och fortsätter påverka) samhället, människors hälsa och i stort sett all företagsamhet. De långsiktiga effekterna är svåra att förutsäga. Därför bestämde vi oss för att förstärka vår balansräkning. Pengarna ska gå till att fortsätta utveckla våra tjänster och göra det ännu lättare för ännu fler att spara rätt.

Läs mer
Företagslogga

2020-04-08

Lysa plockar jurist från Mannheimer

Spartjänsten Lysa växer och tar in juristen Jessica Sædén från Mannheimer Swartling.

Läs hela artikeln hos Realtid
Företagslogga

2020-04-07

Förändringar i Lysa Räntor

De senaste veckornas obalans på den svenska marknaden för företagslån gjorde att många räntefonder hade svårt att värdera sina innehav. Flera valde därför att tillfälligt senarelägga sin handel, däribland Spiltan Räntefond Sverige som vid tidpunkten utgjorde ca 17 % av innehavet i Lysa Räntor.

Spiltans senareläggning drog ut på tiden och gjorde att vi på Lysa inte längre kunde garantera våra kunder en aktuell och korrekt värdering av innehavet i Lysa Räntor. För att säkerställa likabehandling för alla andelsägare valde vi därför att tillfälligt senarelägga handeln för Lysa Räntor.

Läs mer