Newsroom

Ha koll på det senaste som händer på Lysa eller läs artiklar skrivna om Lysa

Företagslogga

2020-05-12

Lysa tar in 60 miljoner kr i ny kapitalrunda

Lysa har precis genomfört en ny kapitalrunda och fyllt på kassan med 60 nya miljoner kronor. Samtliga större externa ägare deltog i nyemissionen och vi är stolta över deras förtroende och långsiktiga engagemang.

Kapitaltillskottet kommer i en turbulent tid där Coronaviruset har påverkat (och fortsätter påverka) samhället, människors hälsa och i stort sett all företagsamhet. De långsiktiga effekterna är svåra att förutsäga. Därför bestämde vi oss för att förstärka vår balansräkning. Pengarna ska gå till att fortsätta utveckla våra tjänster och göra det ännu lättare för ännu fler att spara rätt.

Läs mer
Företagslogga

2020-04-08

Lysa plockar jurist från Mannheimer

Spartjänsten Lysa växer och tar in juristen Jessica Sædén från Mannheimer Swartling.

Läs hela artikeln hos Realtid
Företagslogga

2020-04-07

Förändringar i Lysa Räntor

De senaste veckornas obalans på den svenska marknaden för företagslån gjorde att många räntefonder hade svårt att värdera sina innehav. Flera valde därför att tillfälligt senarelägga sin handel, däribland Spiltan Räntefond Sverige som vid tidpunkten utgjorde ca 17 % av innehavet i Lysa Räntor.

Spiltans senareläggning drog ut på tiden och gjorde att vi på Lysa inte längre kunde garantera våra kunder en aktuell och korrekt värdering av innehavet i Lysa Räntor. För att säkerställa likabehandling för alla andelsägare valde vi därför att tillfälligt senarelägga handeln för Lysa Räntor.

Läs mer
Företagslogga

2020-03-15

VD har ordet: Corona och hur man bör tänka

Corona-virusets spridning har två effekter. Den ena berör människors hälsa - liv och död, den andra rör ekonomin. Det behöver inte sägas att den första är viktigast. Vi måste alla ta vårt gemensamma ansvar och hindra smittspridningen och stödja vårdpersonal. Vi måste bidra till bästa möjliga förutsättningar för vård för de som blir riktigt sjuka.

Läs mer
Företagslogga

2020-03-04

Lysa levererar exponentiell tillväxt

Svenska robotrådgivaren Lysa har femdubblat sitt förvaltade kapital senaste året. Patrik Adamson, vd på bolaget, berättar om bolagets utmaningar och framgångar.

Läs hela artikeln hos Realtid
Företagslogga

2019-12-26

Tack för ett lysande 2019!

Bästa kunder. Ett nytt år – ett nytt decennium, står för dörren. Innan vi avslutar 2019 vill vi passa på att rikta ett stort tack till våra kunder. Tack för att ni är med oss. Tack för ert förtroende och all feedback, fina recensioner och rekommendationer. Utan er - inget Lysa. Från oss alla, till er alla, tack!

Läs mer
Företagslogga

2019-12-20

Lysa tar in produktägare från Avanza

Spartjänsten Lysa har anställt Clara Linde som produktägare. Hon kommer närmast från en tjänst som projektledare på Avanza.

Läs hela artikeln hos Realtid
Företagslogga

2019-10-21

En ny milstolpe för en ny standard

Den mest avlägsna milstolpen var att få förtroende att förvalta 3 miljarder kronor. Ett mål som kändes långt borta när vi själva blev Lysas första kunder och flyttade vårt sparkapital. Därför känns det stort att våra 23 000 kunder nu sparat mer än 3 miljarder kronor med Lysa! Ni kan läsa mer om det i antingen Breakit eller Realtid.

Läs mer
Företagslogga

2019-10-20

Hans Bolander: ”Låga avgifter är centralt för robotrådgivare”

Robotrådgivning är här för att stanna. Den främsta nyttan är att nya aktörer bidrar till avgiftspress, bättre rådgivning och vassare fondval.

Läs hela artikeln hos Dagens industri
Företagslogga

2019-10-17

Robotrådgivaren Lysa passerar 3 miljarder i förvaltat kapital

Bankutmanaren Lysa, som bland annat backas av Anders Borg, Christer Gardell och Karl-Johan Persson, passerade nyligen 3 miljarder kronor i förvaltat kapital. ”Vi växer snabbt nu”, säger grundaren Emilie Andersson.

Läs hela artikeln hos Breakit