Newsroom

Ha koll på det senaste som händer på Lysa eller läs artiklar skrivna om Lysa.

Företagslogga

2024-07-05

Glad sommar önskar Lysa!

Bästa kunder,

Vi på Lysa vill passa på och önska er alla en härlig sommar! Men innan vi lutar oss tillbaka och kopplar av i hängmattan tänkte vi summera börsåret hittills och vad det innebär för ditt sparande. Vi kommer även dela med oss av en spännande lansering som sker efter sommaren.

Du kan antingen fortsätta läsa nedan eller så kan du välja att helt enkelt spela filmen.

Läs mer
Företagslogga

2024-01-01

VD har ordet: Gott Nytt 2024!

När vi summerar 2023 är det ett “sparår” där index har gått starkt, trots att både Sverige och världen står inför många utmaningar. Tyvärr innebär dessa utmaningar och osäkerhet att det är svårt för många sparare att hålla sig till sina långsiktiga sparplaner. För Lysas kunder ser det annorlunda ut; de flesta följer sina planer och sparar långsiktigt i upp och nedgång. Vi kallar det “disciplinerad optimism” och det är något som vi tycker är värt att sprida under 2024.

Läs mer
Företagslogga

2023-11-08

Pressmeddelande: Äntligen App!

På Lysa har vi alltid kunden i fokus och strävar hela tiden efter att skapa ännu större kundvärde. Därför är vi lite extra glada att (äntligen) få släppa Lysas första app.

Läs mer
Företagslogga

2023-10-17

Pressmeddelande: Lysas hållbara erbjudande förbättras

Lysas hållbara investeringsfokus prioriterar minskade utsläpp och sänker förvaltningsavgiften

På Lysa vill vi hela tiden förbättra våra kunders sparande. Nu tar vi nästa steg genom att aktiefonderna som ingår i Lysas hållbara investeringsfokus får ett tydligare fokus på att reducera utsläpp av koldioxid.

Läs mer
Företagslogga

2023-08-13

Här är bankerna med högst sparräntor

Dagens Industri nämner Sparkonto Auto i sin kartläggning av sparkonton med högst ränta just nu. "Vi har fått 10.000 konton på kort tid, kapital är nu 650 Mkr och intresset är stort. Dessutom vill fler bolag ansluta sig", säger Patrik Adamson, vd för Lysa.

Läs artikeln här (betalvägg)
Företagslogga

2023-07-21

VD har ordet: Börsåret 2023 och långsiktighet

Bästa kunder,

Det första halvåret 2023 har varit händelserikt både i världen och här på Lysa. Perioden har på många sätt varit annorlunda, men när vi lyfter blicken och tittar tillbaka är den inte ovanlig från ett finansmarknadsperspektiv. Marknaderna är osäkra och kan röra sig både upp och ned. Vi investerar på börsen eftersom vi förväntar oss att breda index, över tid, ska öka i värde. Lysas kunder har navigerat osäkerheten, varit uthålliga och tillsammans sparar och investerar våra kunder cirka 25 miljarder kronor med Lysa. Många har valt att använda vår nya tjänst Sparkonto Auto som passerade en halv miljard kronor kort efter lansering. Vi är djupt tacksamma för det förtroendet.

Läs mer
Företagslogga

2023-07-21

Sparkonto Auto passerar en halv miljard

Bästa kund, Under försommaren lanserade vi Sparkonto Auto med målet att göra det enklare för våra kunder att få en schysst ränta på sina pengar. Det är med glädje vi nu kan konstatera att det öppnats mer än 10 000 konton och att Sparkonto Auto på kort tid nått insättningar på en halv miljard kronor. Här kan du öppna ditt Sparkonto Auto.

Läs mer
Företagslogga

2023-07-21

25 miljarder - Så sparar Lysakunden

Bästa kunder,

Nu har ni sparat och investerar cirka 25 miljarder kronor hos Lysa! För att uppmärksamma detta vill vi passa på att dela med oss av hur det ser ut under huven hos Lysa: vilka är egentligen våra kunder och hur sparar de?

Läs mer
Företagslogga

2023-05-15

Pressmeddelande: Lysa sparkonto blir Sparkonto Auto

Endast ett av tre svenska hushålls sparpengar finns på bankkonton med ränta. Därför lanserar Lysa, Nordens största kapitalförvaltare, ‘Sparkonto Auto’, som gör det enkelt för kunden att få ränta på sina pengar med statlig insättningsgaranti och fria uttag.

Läs mer
Företagslogga

2023-05-10

Nya EU-regler (PRIIP-förordningen) förbättrar redovisning av avgifter och kostnader

Den 1 januari 2023 trädde PRIIP-förordningen, ett nytt EU-regelverk, i kraft. Det reglerar hur fonder ska redovisa avgifter och kostnader. Genom det nya regelverket införs bland annat en bredare definition av begreppet kostnader, vilket innebär att fonder ska redovisa fler typer av kostnader än tidigare. Därför kommer fonder i Europa redovisa högre totala avgifter och kostnader än tidigare.

Läs mer