Lysa för företag

Investera företagets pengar och ge dem möjlighet att växa. Med Lysa får du högklassig portföljförvaltning som anpassar sig till ditt företags unika behov och mål. Som Private Banking borde vara – enkelt, billigt och tillgängligt för alla.

Med dig som företagare i fokus

Att driva företag är krävande och det är mycket att tänka på. Därför har vi tagit fram en automatisk investeringstjänst som gör det lätt för dig att spara rätt.

Vill du bli kontaktad?

Uppge dina kontaktuppgifter om du vill att vi ska kontakta dig rörande vårt företagserbjudande. Du kan även ringa oss direkt på 010-551 32 30.

Genom att lämna dina kontaktuppgifter kommer Lysa att behandla dina personuppgifter enligt vår Personuppgiftspolicy.

Så fungerar Lysa

På Lysa vill vi göra det lätt för ditt företag att spara rätt. Därför har vi tagit fram en enkel, personlig och billig företagstjänst som passar alla typer av aktiebolag – stora som små.

1

Få ett investeringsförslag

Börja med att svara på några frågor om ditt företags ekonomi, behov och sparhorisont, så ger vi dig ett förslag på en anpassad fondportfölj.

2

Öppna ett konto

När du godkänner förslaget öppnas ett nytt Lysakonto med den fondportföljen. Du kan ha flera olika konton för företagets olika behov.

3

Investera automatiskt

Varje insättning du gör till företagets Lysakonto investeras automatiskt enligt kontots fördelning. Vi ser till att kontot behåller rätt risknivå över tid.

Låt Lysa göra jobbet

Med Lysa anpassas dina investeringar automatiskt efter företagets behov. Vi tar hand om allt det tekniska kring fondval, risknivå och ombalanseringar, så att du kan fokusera på ditt företag och göra det du gör allra bäst.

En man som håller en mobil i handen

Enkelt

Att bli kund, öppna ett konto och börja investera sker helt digitalt och tar bara några minuter. Du kan enkelt dela kontots läsrättigheter med din revisor eller andra nyckelpersoner och vi tillhandahåller självklart digitala bokföringsunderlag.

En kvinna som sitter och skriver på ett papper

Billigt

Lysas diskretionära förvaltning är en av marknadens billigaste och vi investerar dina pengar automatiskt i några av världens, enligt oss, främsta lågprisfonder. Den totala avgiften för ett konto med kapitalförsäkring är i snitt ca 0,6 % och värdepappersdepå ca 0,4 %.

Två personer som sitter framför en dator

Personligt

Varje företagskonto på Lysa är personligt och anpassat efter just ditt företags behov. Vi är fullt medvetna om att det kan uppstå frågor i samband med att investera företagets pengar. Vi finns här för dig om du undrar något.

Testa Lysa utan kostnad

Att bli kund och öppna ett nytt företagskonto med Lysa är enkelt och kostnadsfritt. Ni betalar först när företaget väljer att investera genom antingen en kapitalförsäkring eller värdepappersdepå. Att sätta upp ett konto tar bara några minuter och all registrering sker direkt med BankID.

Ett citattecken

Allt handlar om att göra det ännu enklare, smartare och billigare för dig att investera företagets pengar.

Patrik Adamson, VD Lysa

Lysas VD Patrik Adamson

Vanliga frågor

Lysas företagstjänst är enkel, billig och personlig. Tjänsten gör det lätt för dig som företagare att investera företagets pengar anpassat efter bolagets situation och behov.

Lysas företagstjänst är digital och väldigt enkel att använda. Du öppnar ett konto med Mobilt BankID, Lysa presenterar ett anpassat investeringsförslag baserat efter företagets förutsättning, riskpreferenser samt tidshorisont. Därefter kan du göra en insättning och/eller starta ett månadssparande. Därefter placerar Lysa pengarna i, enligt oss, världens bästa indexfonder och ETF:er, utifrån Lysas investeringsmetod som är baserad på nobelprisvinnande ekonomisk forskning. Du kan välja mellan två investeringsfokus: Bred eller Hållbar.

Den totala kostnaden beror på fördelningen i portföljen och val av konto. Den totala avgiften för ett konto med kapitalförsäkring är i snitt ca 0,6 % och värdepappersdepå ca 0,4 %.

  • Högklassig portföljförvaltning
  • Låg avgift om ca 0,3 - 0,6 % per år
  • Välj mellan kapitalförsäkring och värdepappersdepå
  • Engångsinsättning eller regelbundet sparande
  • Enkel bokföring - Lysa bistår med bokföringsunderlag
  • Ingen inlåsning av kapital - fria insättningar och uttag

Lysas företagstjänst passar för alla typer av företagare, oavsett om de investerar överskottslikviditet, är i träda/vilande bolag eller precis har startat upp.

Du kan kontakta Lysa direkt via telefon eller mail för att få mer information eller hjälp att komma igång.

Att sätta sitt bolag i träda innebär att företagaren helt upphör att bedriva den verksamhet som företaget tidigare ägnat sig åt. Lämnas företaget vilande/i träda under minst fem år kan du omfattas av en lägre skattesats på utdelningen än om du plockar ut pengarna i samband med att verksamheten upphör. För att omfattas av dessa regler får du som ägare inte heller ta något aktivt investeringsbeslut kopplat till företagets kapital under den här perioden. Låter detta intressant? I så fall är Lysas diskretionära förvaltning ett utmärkt alternativ. Med Lysa som förvaltare lämnar du som ägare ansvaret över förvaltningen till oss. På så vis får du en effektiv förvaltning av pengarna utan att du aktivt behöver delta.

Du hittar mer information på Skatteverkets hemsida gällande vilka förutsättningar som behöver uppfyllas för att bolaget ska räknas som vilande.