Newsroom

Ha koll på det senaste som händer på Lysa eller läs artiklar skrivna om Lysa

Företagslogga

2017-11-22

Bäst-i-test (x6)

Vi är mycket glada att Lysa har utsetts till den bästa automatiska investeringstjänsten i flera test (faktiskt samtliga test vi känner till). Stort tack till alla recensenter som tagit sig tid att sätta sig in i de olika alternativen.

Jag är väldigt stolt över Lysateamet. Mycket kärlek, hårt arbete och sena kvällar (och helger) har gått in i tjänsten. Men vi kommer inte sitta stilla, väldigt många förbättringar är på gång. Våra kunder styr våra prioriteringar, därför vill vi höra från dig, skriv till oss på twitter, facebook eller maila mig direkt på patrik.adamson@lysa.se.

Läs mer
Företagslogga

2017-10-17

"Vi vill växa på alla fronter"

Fintech-bolaget Lysa – som erbjuder robotförvaltning i fonder – släpper en företagslösning och möjliggör Swish-insättningar för privatpersoner. Startupen har nu 1.500 kunder och förvaltar 150 miljoner kronor, en ökning med 50 procent sedan i maj. "Allt fler hittar till vår tjänst utan marknadsföring. Kunder berättar för vänner och familj om oss", säger bolagets COO Emilie Andersson till Realtid.se

Läs hela artikeln hos Realtid
Företagslogga

2017-10-16

Lysas aktierobot ska hjälpa företagen – "Det är ett maraton"

Intresset för Lysas robottjänst har ökat efter att konkurrenterna hoppat på tåget – och nu ska roboten även hjälpa företag att investera. "Det tickar på bra just nu med både kunder och insättningar", säger medgrundaren Emelie Andersson.

Läs hela artikeln hos Breakit
Företagslogga

2017-09-26

Nicklas Storåkers om Lysa i DiTV

"Vi har lägre avgifter och vi har fler underliggande aktier och räntepapper än någon annan, över 10 000 st, så vi tycker att vi har en jättebra produkt"

ditv.jpg

Läs hela artikeln hos Dagens industri
Företagslogga

2017-08-25

Di Weekend har en längre intervju med Lysas första externa investerare Nicklas Storåkers.

"Lysa är den bästa sparprodukt som jag stått bakom. Under mina år på Avanza lanserade vi flera bra sparprodukter som jag var riktigt stolt över. Men vi kunde aldrig riktigt hjälpa kunden med den viktigaste frågan alla ställde: ’var ska jag placera mina pengar? Lysa svarar på den frågan"

Läs hela artikeln hos Di Weekend
Företagslogga

2017-06-21

Lysa förhoppning bland dyra fondalternativ

Dagens Industri presenterar i ett uppslag att de höga fondavgifterna fortsatt göder fondbolagen.

"Uppfinningsrikedomen i fondbranchen när de gäller avgifter och nya dyra produkter är stor."

"När fondbolagen tvingas sänka avgifterna i räntefonder, eftersom det blir lätt absurt med avgifter som överstiger avkastningen i dagens lågräntemiljö, startar de istället andra alternativa fonder med högre avgifter."

Som avslutning konstaterar Dagens Industri: "De största förhoppningarna ska sannolikt ställas på snabbfotade aktörer inom finansteknik, som tar fram lågkostnadstjänster som robotrådgivning. Nu finns det svenska aktörer som Lysa, uppbackat av bland andra Nicklas Storåkers"

Läs hela artikeln hos Dagens industri
Företagslogga

2017-06-18

"Roboten Lysa behövs i problemfylld marknad"

SVD Testar fintechtjänster och ger sitt utlåtande om Lysa.

Som avslutning konstaterar Dagens Industri: "Lysa är en bra tjänst som behövs. Det är okomplicerat att bli kund och tjänsten får pluspoäng för att man tillhandahåller billiga indexfonder."

Läs hela artikeln hos SvD
Företagslogga

2017-05-26

"Rådgivning automatiseras"

"Nu blir också allt mer av rådgivningen digitaliserad. Internationellt är det en tydlig trend att algoritmer räknar ut hur kunder placerar sina pengar bäst och här i Sverige finns ett par uppstickare som enbart sysslar med robotrådgivning." (visar Lysas tjänst)

rapport1.jpg rapport2.jpg

Företagslogga

2017-05-26

"Svenska sparare är redo för robotrådgivning"

Den svenska robotförvaltaren Lysa vill ta upp kampen med traditionell bankrådgivning. På Di Digitals event Female Founders den 23 maj pitchar bolagets medgrundare Emilie Andersson inför en tung investerarjury.

Läs hela artikeln hos Dagens industri
Företagslogga

2017-05-11

Lysa avslöjar sina investerare

Som Realtid.se tidigare berättat lanserade Stockholmsbaserade fintech-bolaget Lysa i början av april en helt digital och automatiserad investeringstjänst. Nu berättar startupen vilka som, utöver grundarna, är delägare i bolaget.

Läs hela artikeln hos Realtid