Sparkontot för din buffert

Vill du kunna spara tryggt och enkelt till din buffert med ränta och insättningsgaranti? Luta dig tillbaka och låt Sparkonto Auto göra jobbet.

Sparkonto Auto

Med Sparkonto Auto får du enkelt ränta på de pengar som idag bara ligger på ett bankkonto utan ränta. Med insättningsgaranti*, fria uttag och utan bindningstid kan du känna dig trygg med att alltid ha dina pengar nära till hands - när du behöver dem.

En kvinna som står i ett kök och kollar på sin mobil med ett leende.

Så fungerar det

Med ränta från första kronan och insättningsgaranti är Sparkonto Auto det perfekta kontot för din buffert eller kortsiktiga sparande.

  • Rörlig ränta
  • Fria uttag
  • Insättningsgaranti*

Låt Sparkonto Auto göra jobbet

Två kvinnor som står i en butik

Mer trygghet

När du sätter in pengar så placerar vi de automatiskt hos våra partners, som ger ränta på dina pengar och skydd genom den statliga insättningsgarantin. Det gör att du får tillgång till fler insättningsgarantier – genom ett och samma Lysakonto.

Schysst ränta

Om en partner ändrar sin räntesats så fördelar vi automatiskt om dina pengar så att du hela tiden får en schysst ränta. På så sätt kan dina pengar växa på helt automatiskt, utan att du behöver göra nåt.

En man som cyklar

Full transparens

Oavsett om du väljer att spara eller investera så betalar du en Lysaavgift för att använda tjänsten. Genom att aldrig acceptera dolda ersättningar från andra aktörer utan enbart få betalt direkt av dig som kund, kan vi fokusera 100% på att alltid göra det som är bäst för dig.

*Information om insättningsgarantin

Genom Sparkonto Auto placeras kundens insättningar på ett klientmedelskonto hos respektive partner som omfattas statlig insättningsgaranti enligt beslut av Riksgälden. Genom insättningsgarantin har insättaren rätt till ersättning för sammanlagda insättningar hos institutet (dvs. hos varje partner), inklusive insättningar på klientmedelskonto, med ett belopp om högst 1 050 000 kr. Utöver detta belopp kan insättare enligt lag under vissa förutsättningar få ersättning för vissa insättningar som hänförs till särskilt angivna händelser, t.ex. försäljning av privatbostad, med högst 5 miljoner kronor. Riksgälden betalar ut ersättningen så snart som möjligt och senast inom 3 månader från den dag institutet försattes i konkurs eller Finansinspektionen beslutade att garantin ska träda in. För mer information se www.insättningsgarantin.se.

Vanliga frågor

Sparkonto Auto är ett samarbete mellan Lysa och utvalda samarbetspartners. Det är dessa som sätter den rörliga räntan.

Banker som erbjuder sparkonto tjänar pengar på att låna ut de pengar som sätts in på kontot till en högre ränta än de betalar för att låna in dem (skillnaden mellan räntan på sparkontot och räntan för ett lån, t.ex. ett bolån). Lysa är ingen bank och kan därför inte tjäna pengar på kunders insättningar på detta vis. För att kunna erbjuda Sparkonto Auto behöver Lysa alltjämt en intjäning från produkten. Genom att ta betalt direkt från dig som kund istället för via kickbacks och andra dolda intjäningskanaler så kan vi minimera risken för intressekonflikter och alltid göra det som är bäst för dig som kund. Vi strävar även efter att vara transparenta med vad vi tjänar pengar på och hur mycket du som kund har betalat och kommer att betala.

Vilken kontotyp som du bör spara på varierar beroende på hur länge du tänkt spara och vilken risk du är villiga att ta.

Att investera i fonder ger möjlighet till god avkastning över tid. Samtidigt innebär det en risk att pengarna minskar i värde. Hos oss investeras dina pengar i en portfölj av indexnära aktie- och räntefonder som anpassas efter dina behov. Detta är lämpligt för sparande på minst ett år där möjlighet till god avkastning är viktigare för dig än låg risk.

Att spara på sparkonto med Sparkonto Auto är en trygg sparform där du får ränta på dina pengar samtidigt som de är skyddade av den statliga insättningsgarantin. Det är lämpligt för exempelvis buffertsparande eller kortsiktiga sparmål där låg risk är viktigare än hög avkastning.

Det maximala belopp som den statliga insättningsgarantin täcker är 1 050 000 kr och beräknas med hänsyn till alla pengar som sätts in hos ett och samma kreditinstitut. Här inkluderas även pengar som sätts in vid sidan av Sparkonto Auto, exempelvis om du har ett sparkonto direkt hos någon av Lysas samarbetspartners. Eftersom vi placerar dina pengar hos flera kreditinstitut får du som utgångspunkt tillgång till fler insättningsgarantier (1 050 000 kr per samarbetspartner) när du sparar genom Sparkonto Auto.