Buffertspara med ränta

Vill du kunna spara tryggt och enkelt på ett sparkonto med ränta och insättningsgaranti? Luta dig tillbaka och låt Sparkonto Auto göra jobbet!

Det automatiska sparkontot

Med Sparkonto Auto vill vi göra det enkelt för dig att få ränta på de pengar som idag bara ligger på ett bankkonto utan ränta. Med insättningsgaranti*, fria uttag och utan bindningstid kan du känna dig trygg med att alltid ha dina pengar nära till hands - när du behöver dem.

En kvinna som står i ett kök och kollar på sin mobil med ett leende.

Så fungerar det

Med ränta från första kronan och insättningsgaranti är Sparkonto Auto det perfekta kontot för din buffert eller kortsiktiga sparande.

  • Rörlig ränta - NaN%
  • Fria uttag
  • Insättningsgaranti*

Låt Sparkonto Auto göra jobbet

Två kvinnor som står i en butik

Mer trygghet

När du sätter in pengar så placerar vi de automatiskt hos våra partners, som ger ränta på dina pengar och skydd genom den statliga insättningsgarantin. Det gör att du får tillgång till fler insättningsgarantier – genom ett och samma Lysakonto.

Schysst ränta

Om en partner ändrar sin räntesats så fördelar vi automatiskt om dina pengar så att du hela tiden får en schysst ränta. På så sätt kan dina pengar växa på helt automatiskt, utan att du behöver göra nåt.

En man som cyklar

Full transparens

För alla sparformer betalar du en och samma Lysaavgift för att använda tjänsten (0,15 - 0,24 %). per år. Genom att enbart få betalt direkt av våra kunder kan vi minimera risken för intressekonflikter och alltid göra det som är bäst för dig.

*Information om insättningsgarantin

Genom Sparkonto Auto placeras kundens insättningar på ett klientmedelskonto hos respektive partner som omfattas statlig insättningsgaranti enligt beslut av Riksgälden. Genom insättningsgarantin har insättaren rätt till ersättning för sammanlagda insättningar hos institutet (dvs. hos varje partner), inklusive insättningar på klientmedelskonto, med ett belopp om högst 1 050 000 kr. Utöver detta belopp kan insättare enligt lag under vissa förutsättningar få ersättning för vissa insättningar som hänförs till särskilt angivna händelser, t.ex. försäljning av privatbostad, med högst 5 miljoner kronor. Riksgälden betalar ut ersättningen så snart som möjligt och senast inom 3 månader från den dag institutet försattes i konkurs eller Finansinspektionen beslutade att garantin ska träda in. För mer information se www.insättningsgarantin.se.

Vanliga frågor