Newsroom

Ha koll på det senaste som händer på Lysa eller läs artiklar skrivna om Lysa

Företagslogga

2019-10-17

Robotrådgivaren Lysa passerar 3 miljarder i förvaltat kapital

Bankutmanaren Lysa, som bland annat backas av Anders Borg, Christer Gardell och Karl-Johan Persson, passerade nyligen 3 miljarder kronor i förvaltat kapital. ”Vi växer snabbt nu”, säger grundaren Emilie Andersson.

Läs hela artikeln hos Breakit
Företagslogga

2019-09-16

Lysa vinner pris i Europas största tävling

Förra veckan avgjordes årets Robo Investing Awards i London - Europas största tävling för digitala investerare och kapitalförvaltare (och som namnet antyder, med fokus på fintechbolag och robotrådgivare).

Lysa tävlade i en kategori - Best Newcomer, och tog hem första pris på galan, före bl.a. HSBC:s stora UK-satsning "My Investment". Patrik Adamson, VD på Lysa, var på plats och tog emot priset.

Läs mer
Företagslogga

2019-08-01

Ditt Lysasparande blev precis ännu bättre

Har du fått ett brev att din förhandlade ränta har återgått till listpriset? Smyghöjningar är ett otyg och att ständigt hålla koll på räntor, elpriser, försäkringspremier etc. är lika tråkigt som jobbigt. På Lysa tänker vi annorlunda – istället för att smyghöja priset för våra kunder väljer vi att smygsänka.

Läs mer
Företagslogga

2019-06-10

Copywritern som blir kommunikation- och marknadschef

Som copywriter på McCann har Noak Garberg jobbat med kunder som E.on, Nordea och Getinge. Nu går han över till kundsidan när han blir marknads- och kommunikationsansvarig på Lysa.

Läs hela artikeln hos Resumé
Företagslogga

2019-03-19

Spartrenden som blir allt hetare – men se upp med avgifterna

Dagens Industri konstaterar att Lysa erbjuder den billigaste tjänsten bland robotrådgivarna.

Läs hela artikeln hos Dagens industri
Företagslogga

2018-12-03

Robotrådgivarna står emot skakig börs

Trots en skakig höst på finansmarknaderna har robotförvaltarna stått emot. Avkastningen sedan årsskiftet varierar mellan något negativ till upp 5 procent.

Läs hela artikeln hos Dagens industri
Företagslogga

2018-11-01

Två riktigt bra fonder blir (ännu) billigare

Tack vare att Lysa växer har vi lyckats förhandlat fram en rabatt på två riktigt bra fonder: Vanguard Global Small-Cap Index Fund och Vanguard Global Bond Index Fund. Faktablad för Vanguard Global Bond Fund

Självklart går hela prissänkningen direkt till Lysas kunder. Det innebär att du endast betalar en förvaltningsavgift om 0,25% respektive 0,09% (tidigare 0,38% respektive 0,15%) för dessa fonder.

Läs mer
Företagslogga

2018-10-15

Därför sparar Anders Borg med Lysa

Tidigare finansministern Anders Borg har investerat i och sparar med Lysa. Anders har omfattande erfarenhet från finansbranschens alla delar. Utöver att axla rollen som finansminsister mellan 2006 och 2014 har Anders bland annat arbetat för Alfred Berg, ABN Amro, SEB och Riksbanken.

I klippet här under beskriver Anders för Dagens Industris Anna Eklund varför han investerat i och sparar med Lysa. Hela artikeln av Mimi Billing finns här

Läs mer
Företagslogga

2018-10-11

Hembergs råd vid börsoro

När börsen faller är det naturligt att vara besviken. Vi har frågat vår delägare Claes Hemberg, tidigare sparekonom, om råd till sparare när börsen skakar.

Läs Hembergs råd här
Företagslogga

2018-10-09

Lysa rekryterar från Izettle och Carnegie

Den digitala portföljförvaltaren Lysa plockade tidigare under sommaren in 40 miljoner i en finansieringsrunda. Nu växlar robotrådgivaren upp och förstärker teamet med Oscar Björklund från Izettle och Helena Olander från Carnegie.

Läs hela artikeln hos Realtid