Newsroom

Ha koll på det senaste som händer på Lysa eller läs artiklar skrivna om Lysa

Företagslogga

2020-03-15

VD har ordet: Corona och hur man bör tänka

Corona-virusets spridning har två effekter. Den ena berör människors hälsa - liv och död, den andra rör ekonomin. Det behöver inte sägas att den första är viktigast. Vi måste alla ta vårt gemensamma ansvar och hindra smittspridningen och stödja vårdpersonal. Vi måste bidra till bästa möjliga förutsättningar för vård för de som blir riktigt sjuka.

Läs mer
Företagslogga

2020-03-04

Lysa levererar exponentiell tillväxt

Svenska robotrådgivaren Lysa har femdubblat sitt förvaltade kapital senaste året. Patrik Adamson, vd på bolaget, berättar om bolagets utmaningar och framgångar.

Läs hela artikeln hos Realtid
Företagslogga

2019-12-26

Tack för ett lysande 2019!

Bästa kunder. Ett nytt år – ett nytt decennium, står för dörren. Innan vi avslutar 2019 vill vi passa på att rikta ett stort tack till våra kunder. Tack för att ni är med oss. Tack för ert förtroende och all feedback, fina recensioner och rekommendationer. Utan er - inget Lysa. Från oss alla, till er alla, tack!

Läs mer
Företagslogga

2019-12-20

Lysa tar in produktägare från Avanza

Spartjänsten Lysa har anställt Clara Linde som produktägare. Hon kommer närmast från en tjänst som projektledare på Avanza.

Läs hela artikeln hos Realtid
Företagslogga

2019-10-21

En ny milstolpe för en ny standard

Den mest avlägsna milstolpen var att få förtroende att förvalta 3 miljarder kronor. Ett mål som kändes långt borta när vi själva blev Lysas första kunder och flyttade vårt sparkapital. Därför känns det stort att våra 23 000 kunder nu sparat mer än 3 miljarder kronor med Lysa! Ni kan läsa mer om det i antingen Breakit eller Realtid.

Läs mer
Företagslogga

2019-10-20

Hans Bolander: ”Låga avgifter är centralt för robotrådgivare”

Robotrådgivning är här för att stanna. Den främsta nyttan är att nya aktörer bidrar till avgiftspress, bättre rådgivning och vassare fondval.

Läs hela artikeln hos Dagens industri
Företagslogga

2019-10-17

Robotrådgivaren Lysa passerar 3 miljarder i förvaltat kapital

Bankutmanaren Lysa, som bland annat backas av Anders Borg, Christer Gardell och Karl-Johan Persson, passerade nyligen 3 miljarder kronor i förvaltat kapital. ”Vi växer snabbt nu”, säger grundaren Emilie Andersson.

Läs hela artikeln hos Breakit
Företagslogga

2019-10-17

Lysa passerar 3 miljarder kronor förvaltat kapital

Antalet betalande kunder har under 2019 vuxit med i genomsnitt 12 procent varje månad. Idag har Lysa fler än 23 000 kunder som har pengar på sina Lysakonton.

Läs hela artikeln hos Realtid
Företagslogga

2019-09-16

Lysa vinner pris i Europas största tävling

Förra veckan avgjordes årets Robo Investing Awards i London - Europas största tävling för digitala investerare och kapitalförvaltare (och som namnet antyder, med fokus på fintechbolag och robotrådgivare).

Lysa tävlade i en kategori - Best Newcomer, och tog hem första pris på galan, före bl.a. HSBC:s stora UK-satsning "My Investment". Patrik Adamson, VD på Lysa, var på plats och tog emot priset.

Läs mer
Företagslogga

2019-08-01

Ditt Lysasparande blev precis ännu bättre

Har du fått ett brev att din förhandlade ränta har återgått till listpriset? Smyghöjningar är ett otyg och att ständigt hålla koll på räntor, elpriser, försäkringspremier etc. är lika tråkigt som jobbigt. På Lysa tänker vi annorlunda – istället för att smyghöja priset för våra kunder väljer vi att smygsänka.

Läs mer