Newsroom

Ha koll på det senaste som händer på Lysa eller läs artiklar skrivna om Lysa

Företagslogga

2018-08-28

Anders Borg och Christer Gardell investerar i en robotrådgivare

Anders Borg och Christer Gardell investerar i robotrådgivaren Lysa med Nicklas Storåkers som medgrundare. Bolaget tar sammanlagt in 40 miljoner kronor.

ditv_180828.jpg

Läs hela artikeln hos Dagens industri
Företagslogga

2018-08-28

Gardell och Borg investerar i Lysa

Sveriges tidigare finansminister Anders Borg och finansmannen Christer Gardell är några av investerarna när företaget bakom den svenska fondroboten Lysa tar in 40 miljoner kronor i nytt riskkapital.

Läs hela artikeln hos Affärsvärlden
Företagslogga

2018-03-13

Artikel hos Affärsvärlden

"Eftersom storbanker och nätmäklare tjänar mer på att sälja dyra fonder är det uppenbart att kundens bästa och bankernas intjäning inte går hand i hand", säger Emilie Andersson på robotrådgivaren Lysa.

Läs hela artikeln hos Affärsvärlden
Företagslogga

2018-03-12

Nicklas Storåkers om Lysa i DiTV

"Det rullar på jättebra, vi närmar oss en halv miljard i förvaltat kapital. Vi ökar det förvaltade kapitalet med 20 % i månaden"

ditv_180312.jpg

Läs hela artikeln hos Dagens industri
Företagslogga

2018-01-12

Robotkamp om svensk fondmarknad

Flera sparrobottjänster har lanserats på kort tid. Jämfört med traditionella fondråd kapas avgifterna – rejält.

Läs hela artikeln hos Affärsvärlden
Företagslogga

2018-01-07

"Jag har blivit en riktig sparnörd"

Hon trotsade rådet om att stanna på sin förra arbetsplats och valde istället att grunda den automatiska investeringstjänsten Lysa. I dag har Emilie Andersson lagt ned försöken att lösa allt på en gång – och lärt sig varför man ska lansera även om man inte känner sig redo.

Läs hela artikeln hos Breakit
Företagslogga

2017-12-23

"Robotrådgivning är den vanligaste sparformen om fem år"

Robotrådgivaren Lysa förvaltar nu en kvarts miljard kronor. Medgrundaren Emilie Andersson vill förändra incitamenten i finansbranschen, men är beredd på en hård kamp. "Det finns starka krafter och mycket marknadsföring bakom aktiv förvaltning", säger hon.

Läs hela artikeln hos Dagens industri
Företagslogga

2017-12-21

Lysa skiner klarast i robotklassen

Ser vi till de underliggande fonderna som kapitalet placeras i är det uppstickaren som är stjärnan i robotklassen. Här finns genomtänkta val som går långt utanför den vanliga paletten av fonder och ETF:er.

Läs hela artikeln hos Dagens industri
Företagslogga

2017-11-22

Därför har Nicklas Storåkers engagerat sig i Lysa

2011 slutade Nicklas Storåkers som vd för Avanza Bank. Under 12 år hade Nicklas byggt upp Avanza till Sveriges ledande onlinebank. En fantastisk resa!

2015 blev Nicklas Lysas första externa investerare. Nicklas är även styrelseledamot i Lysa.

Företagslogga

2017-11-22

Bäst-i-test (x6)

Vi är mycket glada att Lysa har utsetts till den bästa automatiska investeringstjänsten i flera test (faktiskt samtliga test vi känner till). Stort tack till alla recensenter som tagit sig tid att sätta sig in i de olika alternativen.

Jag är väldigt stolt över Lysateamet. Mycket kärlek, hårt arbete och sena kvällar (och helger) har gått in i tjänsten. Men vi kommer inte sitta stilla, väldigt många förbättringar är på gång. Våra kunder styr våra prioriteringar, därför vill vi höra från dig, skriv till oss på twitter, facebook eller maila mig direkt på patrik.adamson@lysa.se.

Läs mer