Ditt Lysasparande blev precis ännu bättre

2019-08-01

Nu när du njuter som mest av sommaren vill vi passa på att berätta att ditt sparande hos Lysa precis blev ännu bättre. Vi har nämligen förhandlat fram ett lägre pris på dina aktieinvesteringar i Sverige. Om du är nyfiken på detaljerna så kan du läsa vidare.

Lysa är annorlunda

Har du fått ett brev att din förhandlade ränta har återgått till listpriset? Smyghöjningar är ett otyg och att ständigt hålla koll på räntor, elpriser, försäkringspremier etc. är lika tråkigt som jobbigt. På Lysa tänker vi annorlunda – istället för att smyghöja priset för våra kunder väljer vi att smygsänka.

"istället för att smyghöja priset för våra kunder väljer vi att smygsänka"

Vi tänker annorlunda på grund av att vi har en annorlunda affärsmodell. Istället för att, som många andra kapitalförvaltare, ha en modell som bygger på att maximera intjäningen per kund och placering via kickbacks eller andra ekonomiska incitament, har Lysa en låg transparent avgift. Genom att enbart få betalt av våra kunder kan vi fokusera på att göra det som är bäst för er - och förhoppningsvis få förtroendet att i framtiden förvalta mer av dina sparpengar.

Därför byter vi Sverigefond

Vi lägger mycket tid och energi på att analysera hur vi kan skapa en så bra diversifiering (riskspridning) som möjligt till ett så lågt pris som möjligt. Vi är därför glada att ha en ny lösning på plats genom matarfonden Lysa Sverige Aktier där vi investerar i Öhman Sverige Marknad Hållbar. Vi investerar i ca 80 bolag för 0,1 % per år, vilket är 40 % lägre än tidigare på delen av ditt sparande som exponeras mot aktier i Sverige. Det innebär att priset för Lysas aktieexponering för en snittkund går från ner 0,152% till 0,135 %.

"Vi investerar i ca 80 bolag för 0,1 % per år, vilket är 40 % lägre än tidigare"

Tre gånger är en tradition

Det är tredje gången de senaste tolv månaderna som vi har smygsänkt priset för våra Lysakunder. I höstas förhandlade vi rabatter med Vanguard om 40 % på två av deras fonder och i våras kunde vi sänka courtaget genom att använda ett nytt sätt att köpa ETF:er direkt från så kallade "market makers". Det brukar sägas att en gång är ingen gång, två gånger är en vana och tre gånger är en tradition. Det här är en tradition vi gillar och kommer att fortsätta bygga, och vi har fler förändringar på gång.

När sker det här?

Förändringen är redan klar för alla våra kunder som är privatpersoner. Du behöver med andra ord inte göra någonting utan kan återgå till att njuta av sommaren.