Två män som ler mot kameran

4 min läsning

Lista: Topp 10 Lysa Hacks

På Lysa vill vi göra det lätt att spara rätt. Därför strävar vi hela tiden efter att utveckla tjänsten och göra den ännu enklare för dig att använda. Nedan följer 10 smarta hacks som gör att du får ut det mesta, av det bästa, med Lysa.

  1. Gör Lysa till en app (typ)
  2. Dela ditt Lysakonto med din partner
  3. Buffertspara med rörlig ränta
  4. Flytta ditt sparande smidigt till Lysa
  5. Få en ännu lägre avgift
  6. Månadsspara automatiskt
  7. Bli en del av vårt community
  8. Skicka säkra meddelanden
  9. Gör interna överföringar
  10. Lyssna på vårt whitepaper på Spotify

1. Gör Lysa till en app (typ)

Lysas tjänst är byggd på och för webben, med en responsiv mobilsida för att göra det enkelt för alla att få åtkomst. Genom att skapa en enkel genväg till Lysa på din hemskärm kan du förvandla Lysa till en app (typ) och göra så att Lysa dyker upp som en appikon bland dina andra appar.

Guide: så här gör du Lysa till en app på mobilen

2. Dela ditt Lysakonto med din partner

En efterfrågad funktion hos våra kunder har varit att kunna dela sina Lysakonton med andra och/eller följa någon annans konto. Så till er med gemensam ekonomi, som sparar tillsammans till barn eller barnbarn, kompisresor eller som helt enkelt vill testa en ny funktion ihop med nära och kära – välkomna att dela och följa varandras Lysakonton. dela-konto-lysa.jpg

3. Buffertspara med rörlig ränta

Sparkonto Auto fungerar precis som ett vanligt bankkonto, med den enkla skillnaden att du får ränta på pengarna. På det sättet får dina pengar möjlighet att växa, bara genom att ligga där. Med fria uttag och insättningar, statlig insättningsgaranti och helt utan bindningstid är Sparkonto Auto det perfekta kontot för ex. din buffert, semesterkassan eller andra kortsiktiga sparanden.

Läs mer om buffertsparande här.

4. Flytta ditt sparande smidigt till Lysa

Det ska vara lätt att spara rätt. Med vår ISK-flytt kan du enkelt och smidigt flytta ditt sparande, från annat institut, till ditt Lysakonto. Då flytten sker direkt mellan två ISK-konton utgör flytten inte grund för beskattning och Lysa tar inte ut någon flyttavgift.

5. Få en ännu lägre avgift

Känner du någon som skulle behöva komma igång med sitt sparande? När du bjuder in en vän till Lysa får ni båda upp till 20 % rabatt på Lysas avgift i flera månader. Och du vet väl att du kan bjuda in hur många vänner du vill? För varje vän som börjar investera hos oss får du lägre avgift i ytterligare fler månader. Bjud in en vän här.

6. Månadsspara automatiskt

Det brukar sägas att det bästa sparandet är det som blir av. Tänk om det kunde bli av, varje månad, utan att du behövde tänka på det? Gör som över 70 % av våra kunder – sätt ditt sparande på autopilot och börja månadsspara du också. Det är enkelt att komma igång!

7. Gå med i vårt Facebook-community

Lysa har en egen Facebookgrupp. Eller snarare; våra kunder har en egen Facebookgrupp. Den heter Lysa Community Sverige och syftet med gruppen är att göra det lättare för våra fantastiska kunder att mötas, prata och dela med sig om allt som har med sparande och privatekonomi att göra. I gruppen brukar vi på Lysa också förhandsvisa nya funktioner och be om tips och feedback på kommande produktutvecklingar. En härlig gemenskap – välkommen in!

8. Skicka säkra meddelanden

Det finns många sätt att komma i kontakt med oss. Ett av de smartaste sätten att kontakta oss är via tjänstens egna meddelandetjänst. Inte nog med att det är säkert (då det sker i inloggat läge) – du får också relevanta och specifika svar kopplade direkt till ditt konto eftersom du redan har loggat in och legitimerat dig. Du får en notis via mejl så fort du har fått svar på din fråga.

9. Gör interna överföringar

En smidig funktion för dig med fler Lysakonton som du vill ändra i ditt sparande utan att förändra de olika kontonas fördelning. Gå in på intern överföring - välj vilket konto du önskar flytta pengar från, och till vilket konto pengarna ska in. Klart! Det tar 1-2 bankdagar innan fondandelarna handlas. Observera att denna funktion är till för att kunna göra det enkelt och smidigt för dig som kund att justera ditt Lysasparande – inte för att aktivt försöka tajma marknadens kortsiktiga upp- och nedgångar.

10. Lyssna på vårt whitepaper på Spotify

För dig som är lite extra intresserad av detaljerna finns allt du behöver veta om Lysa i vårt whitepaper. Om du föredrar att lyssna istället för att läsa dig till information kan du alltid lyssna på vårt whitepaper på Spotify. Musiklagt, inläst och producerat av oss på Lysa – för dig.Tack alla våra kunder!
Vi vill passa på att tacka alla våra kunder för de idéer, förbättringsförslag och feedback som ni skickar till oss. Tillsammans gör vi tjänsten ännu bättre! Och tack för att ni rekommenderar Lysa för vänner, grannar, svärmödrar och kollegor. Ju fler vi blir desto mer kan vi trycka ner avgifterna – tillsammans. 💙

Investeringar i värdepapper och fonder innebär alltid en risk. En investering kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.

Produkt

Skribent: [object Object]

Skribent: Noak Garberg

Har du några frågor?

Nej. Vi har i dagsläget ingen app. Däremot är vår hemsida mobilanpassad så att den är enkel att använda från mobilen. Du kan även ladda ned vår hemsida som ett bokmärke till din mobils hemskärm. På så vis får du Lysa som en app, nästan.

Som privatkund investerar du alltid på ett eller flera ISK-konton. Du kan även spara till buffert och mer kortsiktiga sparmål på vårt sparkonto med ränta.

Lysa står under Finansinspektionens tillsyn och har tillstånd att utöva diskretionär portföljförvaltning. Det innebär i korthet att vi får förvalta kunders pengar. Att vi har tillstånd hos Finansinspektionen innebär att vi, på samma sätt som en bank, måste uppfylla höga krav gällande skydd av kunders pengar och finansiella instrument. Att ha med sig är att du äger alla fondandelar du har hos oss och innan dina insättningar hunnit investeras omfattas de av den statliga insättningsgarantin.

Du kan läsa mer om säkerhet.

Lysa är en automatisk investeringstjänst som ger dig ett bra, brett och billigt sparande - baserat på Nobelprisvinnande forskning. När du blir kund får du svara på några frågor för att kunna ta del av vårt investeringsförslag och när du signerat avtalen digitalt med ditt BankID är det enda du behöver göra att göra en insättning eller sätta upp ett automatiskt månadssparande. Sedan sköter vi resten åt dig. Dina insättningar investeras automatiskt och vi ser till att hålla din valda risknivå (målfördelning) över tid.

Ja. Du kan välja mellan vårt hållbara och breda investeringsfokus när du blir kund. Lysa Hållbar fokuserar på hållbarhetsaspekten genom att bl.a. exkludera vissa typer av bolag och branscher. Valet av investeringsfokus är helt upp till dig och Lysas avgift är precis densamma oavsett vad du väljer (0,15 - 0,24 %). Läs mer om våra investeringsfokus.

Vår automatiserade spartjänst är en av marknadens mest prisvärda, med en total avgift om ca 0,4 % per år. Du kan läsa mer om våra avgifter.