Lysas kontor

2 min läsning

Flytta ditt sparande till Lysa

Många av våra kunder har efterfrågat en funktion som gör det enkelt och smidigt att flytta sitt sparande till Lysa från annat institut. Därför har vi nu en funktion med (det väldigt självklara) namnet ISK-flytt.

Så här fungerar det

Hela processen är enkel; fyll bara i var du vill flytta pengarna från, och till vilket Lysa-konto du vill att de investeras. Då flytten sker direkt mellan två ISK-konton utgör flytten inte grund för beskattning och Lysa tar inte ut någon flyttavgift. En ISK-flytt till Lysa i tre enkla steg:

1. Gå till flyttsidan

Du hittar den under Insättningar i inloggat läge eller direkt via denna länk. iskflytt2.001.jpg

2. Fyll i det digitala formuläret

Skriv in vilket institut och ISK-konto du vill göra flytten från och vilket Lysakonto pengarna ska flyttas till. iskflytt2.002.jpg

3. Signera med Bank-ID

Vi tar kontakt med den andra aktören och sköter hela flytten för din räkning. Inga jobbiga break-up calls med andra ord. iskflytt2.003.jpg

(Snart) klart!

Din flyttbegäran är mottagen och Lysa tar nu hand om resten. Flyttiden brukar ta mellan 2-3 veckor, lite beroende på hur snabba de är på andra sidan. Du kan alltid se status på pågående flyttar i inloggat läge och du får ett bekräftelsemejl när pengarna har kommit in på ditt valda Lysakonto.


4 vanliga frågor om ISK-flytt

Tar Lysa ut någon avgift för att flytta hit mitt sparande?
Nej, Lysa tar självklart inte ut någon flyttavgift. Men kolla med ditt andra institut kring eventuella avgifter för flytt av tillgångar.

Betalar jag någon skatt när jag flyttar mitt sparande?
Nej, eftersom flytten sker direkt mellan två ISK-konton är flytten i sig inte grund för beskattning.

Hur lång tid tar en flytt?
En ISK-flytt tar normalt 2-3 veckor, men kan variera beroende på handläggningstiden hos det andra institutet.

Kan jag flytta mitt sparande från en värdepappersdepå eller kapitalförsäkring?
Nej, denna funktion kan endast användas för ISK-flytt – flytta över ditt sparande från ett ISK-konto till ett annat.

Investeringar i värdepapper och fonder innebär alltid en risk. En investering kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.

Produkt

Skribent: [object Object]

Skribent: Noak Garberg

Har du några frågor?

Nej. Vi har i dagsläget ingen app. Däremot är vår hemsida mobilanpassad så att den är enkel att använda från mobilen. Du kan även ladda ned vår hemsida som ett bokmärke till din mobils hemskärm. På så vis får du Lysa som en app, nästan.

Som privatkund investerar du alltid på ett eller flera ISK-konton. Du kan även spara till buffert och mer kortsiktiga sparmål på vårt sparkonto med ränta.

Lysa står under Finansinspektionens tillsyn och har tillstånd att utöva diskretionär portföljförvaltning. Det innebär i korthet att vi får förvalta kunders pengar. Att vi har tillstånd hos Finansinspektionen innebär att vi, på samma sätt som en bank, måste uppfylla höga krav gällande skydd av kunders pengar och finansiella instrument. Att ha med sig är att du äger alla fondandelar du har hos oss och innan dina insättningar hunnit investeras omfattas de av den statliga insättningsgarantin.

Du kan läsa mer om säkerhet.

Lysa är en automatisk investeringstjänst som ger dig ett bra, brett och billigt sparande - baserat på Nobelprisvinnande forskning. När du blir kund får du svara på några frågor för att kunna ta del av vårt investeringsförslag och när du signerat avtalen digitalt med ditt BankID är det enda du behöver göra att göra en insättning eller sätta upp ett automatiskt månadssparande. Sedan sköter vi resten åt dig. Dina insättningar investeras automatiskt och vi ser till att hålla din valda risknivå (målfördelning) över tid.

Ja. Du kan välja mellan vårt hållbara och breda investeringsfokus när du blir kund. Lysa Hållbar fokuserar på hållbarhetsaspekten genom att bl.a. exkludera vissa typer av bolag och branscher. Valet av investeringsfokus är helt upp till dig och Lysas avgift är precis densamma oavsett vad du väljer (0,15 - 0,24 %). Läs mer om våra investeringsfokus.

Vår automatiserade spartjänst är en av marknadens mest prisvärda, med en total avgift om ca 0,4 % per år. Du kan läsa mer om våra avgifter.