Kvinna som håller i en telefon

2 min läsning

Lysa som en app (typ)

Tanken med Lysa är att göra det lätt för dig att spara rätt. Lysa går att använda både som app eller direkt på webben. För dig som föredrar att använda Lysas webbtjänst kommer här en enkel guide för hur du skapar ett bokmärke på mobilen.

Psst! Du vet väl om att du kan ladda ner vår app direkt i App Store och Google Play?

Så här gör du

För Android/Chrome:

 1. Starta "Chrome" -appen.
 2. Gå till login-sidan på Lysa https://app.lysa.se/se/login som du vill skapa en genväg till på din hemskärm.
 3. Klicka på menyikonen (3 prickar i det övre högra hörnet) och tryck på: “Lägg till på startskärmen”.
 4. Skriv in valfritt namn och tryck: “Lägg till”.
 5. Nu ligger Lysa på din startskärm. Klicka på app-ikonen och du kommer direkt till inloggningssidan för ditt Lysakonto.

lysa-app-android.jpg

För iPhone eller iPad:

 1. Starta Safari-appen. (För iPhone-användare fungerar detta enbart för Safari som webbläsare).
 2. Ange URL-adressen till login-sidan https://app.lysa.se/se/login som du vill skapa en genväg till. Tryck på "OK."
 3. Tryck på ikonen i mitten längst ner, med en pekande pil som kommer ut ur en ruta, för att öppna en rullgardinsmeny.
 4. Scrolla ner och klicka på "Lägg till på hemskärmen.
 5. Ange namnet på genvägen och tryck på "Lägg till."
 6. Lysa finns nu på din hemskärm. Klicka på app-ikonen och du kommer direkt till inloggningssidan för ditt Lysakonto.

lysa-app-ios.jpg

Hör av dig om du har några frågor eller funderingar så hjälper vi dig. Och kom ihåg: bara för att Lysa nu ligger som app eller som bokmärke på hemskärmen bland mobilspel, nyhetssajter och andra roliga och spännande appar - se till att logga in med måtta och kom ihåg att långsiktigt smart sparande inte är spännande.

Investeringar i värdepapper och fonder innebär alltid en risk. En investering kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.

Produkt

Skribent: [object Object]

Skribent: Noak Garberg

Har du några frågor?

Ja, Lysa finns tillgängligt både som app och som webbtjänst. Som privatkund kan du ladda ner appen från App Store eller Google Play Store. Om du hellre vill använda vår webbtjänst kan du enkelt logga in via hemsidan och även skapa ett bokmärke för denna till din mobils hemskärm.

Som privatkund investerar du alltid på ett eller flera ISK-konton. Du kan även spara till buffert och mer kortsiktiga sparmål med Sparkonto Auto, vilket är ett sparkonto med ränta och insättningsgaranti.

Lysa står under Finansinspektionens tillsyn och har tillstånd att utöva diskretionär portföljförvaltning, bedriva fondverksamhet och försäkringsrörelse. Att vi har tillstånd hos Finansinspektionen innebär att vi måste uppfylla höga krav gällande skydd av kunders pengar och finansiella instrument.

Du kan läsa mer om säkerhet här.

Kärt barn har många namn. Vissa kallar Lysa för en fondrobot, andra säger spartjänst. Vi brukar summera det som att Lysa är en enkel och automatisk investeringstjänst som ger dig ett bra, brett och billigt sparande - baserat på Nobelprisvinnande forskning.

Att börja spara med Lysa är enkelt. Allt börjar med att du får svara på några frågor om dig, din ekonomi och vad du vill spara till. Baserat på dina svar tar vi fram ett investeringsförslag för en fondportfölj med rätt risknivå, anpassat för just ditt sparmål. När du sedan sätter in pengar på ditt Lysakonto så investerar vi dem helt automatiskt enligt kontots målfördelning. Här kan du läsa mer om hur Lysa fungerar.

Ja, du kan välja mellan att investera så brett som möjligt eller med fokus på hållbarhet. Det breda fokuserar på att maximera exponeringen mot den globala marknaden medan det hållbara exkluderar vissa typer av branscher och består av indexfonder vilka följer Paris-Aligned Benchmark med målet att minska koldioxidutsläpp. Läs mer om våra investeringsfokus.

Vår automatiserade spartjänst är en av marknadens mest prisvärda, med en total avgift för dig som privatkund om ca 0,4 % per år. Du kan läsa mer om våra avgifter.