Kvinna som håller i en telefon

2 min läsning

Lysa som en app (typ)

Tanken med Lysa är att göra det lätt för dig att spara rätt. Hela vår tjänst är byggd på och för webben, med en responsiv mobilsida för att göra det så enkelt som möjligt för så många som möjligt att få åtkomst. För att göra det ännu enklare att komma åt Lysa kommer här en kort guide för hur du själv kan förvandla Lysa till en app (typ). Detta genom att skapa en genväg till Lysa på din hemskärm på mobilen.

För Android/Chrome:

 1. Starta "Chrome" -appen.
 2. Gå till login-sidan på Lysa https://app.lysa.se/se/login som du vill skapa en genväg till på din hemskärm.
 3. Klicka på menyikonen (3 prickar i det övre högra hörnet) och tryck på: “Lägg till på startskärmen”.
 4. Skriv in valfritt namn och tryck: “Lägg till”.
 5. Nu ligger Lysa på din startskärm. Klicka på app-ikonen och du kommer direkt till inloggningssidan för ditt Lysakonto.

lysa-app-android.jpg

För iPhone eller iPad:

 1. Starta Safari-appen. (För iPhone-användare fungerar detta enbart för Safari som webbläsare).
 2. Ange URL-adressen till login-sidan https://app.lysa.se/se/login som du vill skapa en genväg till. Tryck på "OK."
 3. Tryck på ikonen i mitten längst ner, med en pekande pil som kommer ut ur en ruta, för att öppna en rullgardinsmeny.
 4. Scrolla ner och klicka på "Lägg till på hemskärmen.
 5. Ange namnet på genvägen och tryck på "Lägg till."
 6. Lysa finns nu på din hemskärm. Klicka på app-ikonen och du kommer direkt till inloggningssidan för ditt Lysakonto.

lysa-app-ios.jpg

Hör av dig om du har några frågor eller funderingar så hjälper vi dig. Och kom ihåg: bara för att Lysa nu ligger på hemskärmen bland mobilspel, nyhetssajter och andra roliga och spännande appar - se till att logga in med måtta. Med eller utan app-ikon; smart sparande är inte spännande.

Investeringar i värdepapper och fonder innebär alltid en risk. En investering kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.

Produkt

Skribent: [object Object]

Skribent: Noak Garberg

Har du några frågor?

Nej. Vi har i dagsläget ingen app. Däremot är vår hemsida mobilanpassad så att den är enkel att använda från mobilen. Du kan även ladda ned vår hemsida som ett bokmärke till din mobils hemskärm. På så vis får du Lysa som en app, nästan.

Som privatkund investerar du alltid på ett eller flera ISK-konton. Du kan även spara till buffert och mer kortsiktiga sparmål på vårt sparkonto med ränta.

Lysa står under Finansinspektionens tillsyn och har tillstånd att utöva diskretionär portföljförvaltning. Det innebär i korthet att vi får förvalta kunders pengar. Att vi har tillstånd hos Finansinspektionen innebär att vi, på samma sätt som en bank, måste uppfylla höga krav gällande skydd av kunders pengar och finansiella instrument. Att ha med sig är att du äger alla fondandelar du har hos oss och innan dina insättningar hunnit investeras omfattas de av den statliga insättningsgarantin.

Du kan läsa mer om säkerhet.

Lysa är en automatisk investeringstjänst som ger dig ett bra, brett och billigt sparande - baserat på Nobelprisvinnande forskning. När du blir kund får du svara på några frågor för att kunna ta del av vårt investeringsförslag och när du signerat avtalen digitalt med ditt BankID är det enda du behöver göra att göra en insättning eller sätta upp ett automatiskt månadssparande. Sedan sköter vi resten åt dig. Dina insättningar investeras automatiskt och vi ser till att hålla din valda risknivå (målfördelning) över tid.

Ja. Du kan välja mellan vårt hållbara och breda investeringsfokus när du blir kund. Lysa Hållbar fokuserar på hållbarhetsaspekten genom att bl.a. exkludera vissa typer av bolag och branscher. Valet av investeringsfokus är helt upp till dig och Lysas avgift är precis densamma oavsett vad du väljer (0,15 - 0,24 %). Läs mer om våra investeringsfokus.

Vår automatiserade spartjänst är en av marknadens mest prisvärda, med en total avgift om ca 0,4 % per år. Du kan läsa mer om våra avgifter.