Snart här

En enkel och smart pension

Få ut mer av din pension

Med Lysa investeras din pension i breda och billiga indexfonder med en risknivå anpassad för just dig. Det innebär mer pengar till dig och din framtida pension.

1 852 986 kr

Mer i pension om du flyttar den till Lysa

Beräkningen avser en hypotetisk jämförelse. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade beloppet.

Pension hos Lysa

En äldre man som fiskar

Ett enkelt val

Med Lysa är det lätt att pensionsspara rätt. Vi finns med dig hela vägen, från att du flyttar in din privat- eller tjänstepension till Lysa, till att du får dina utbetalningar. Allt du behöver göra är att svara på några frågor så sköter vi resten.

Barn som leker

Anpassad för dig

Välj när du vill gå i pension och under hur många år du vill få utbetalningar. Baserat på dina svar anpassar vi din pension så att den alltid har rätt risknivå och aktiefördelning för just dig och din pension.

En kvinna sitter på ett fik och läser en bok

Baserat på forskning

Vi hjälper dig att investera dina pengar enligt Nobelprisvinnande forskning - i noga utvalda indexfonder och ETF:er. Med fokus på rätt risknivå och låga avgifter innebär det mer pengar till dig och ditt framtida jag.

Bli först att få veta mer

Din pension - ditt val

Med Lysa väljer du enkelt när och hur din pension ska betalas ut. Du kan ändra fram tills att första utbetalningen sker och har du flera pensioner hos Lysa kan du skapa olika planer - en för varje pension.

 • Välj din egen utbetalningsplan
 • Enkelt att ändra
 • Vi anpassar din förvaltning
 • En skräddare i sin ateljé som syr en kostym.

  Rätt risknivå för god avkastning

  En graf som visar ett exempel på hur ens utbetalningsplan kan se ut.

  För att maximera möjlighet till en god riskjusterad avkastning ser vi till att du alltid har rätt fördelning mellan aktie- och räntefonder i din pension. Denna fördelning baseras på när och hur du vill ha just din pension utbetald. När du börjar närma dig pensionsåldern sänks din risknivå automatiskt. Du kan även själv justera din fördelning om du vill.

  Liten avgift - stor skillnad

  Låga avgifter är A och O för ett bra sparande. Ju lägre avgift du betalar desto mer pengar blir kvar i ditt sparande och får möjlighet att växa. Med tjänstepension hos Lysa betalar du i snitt 0,6 % i total årlig avgift. Inga andra dolda avgifter eller överraskningar tillkommer. Det är mindre än hälften av den genomsnittliga avgiften för en aktiefond i Sverige*.

  *Baserat på "Global Investor Experience Study" från Morningstar

  Ingen kan se in i framtiden

  Forskning visar gång på gång hur svårt det är att förutse framtida vinnare bland aktier eller fonder. Därför är investeringar i breda och billiga indexfonder ett klokt val som ger en stabil grund, oavsett vad som kommer att hända.

  En äldre man som sitter och spelar datorspel.

  Allt förändras - ännu snabbare

  90 % av världens data har skapats de senaste två åren. Teknikens utvecklingen är inte linjär utan exponentiell.

  Vi lever längre

  År 2050 förväntas dubbelt så många människor som idag att vara äldre än 65 år.

  9 av 10 misslyckas slå index

  Enligt SPIVA misslyckas 9 av 10 förvaltare att slå sitt jämförelseindex över en 10-årsperiod.

  Därför är det klokt att flytta tjänstepensionen till Lysa

  Låt Lysa göra jobbet åt dig

  Med Lysa får du en automatisk förvaltning baserad på forskning. Dina pengar investeras i noga utvalda indexfonder och ETF:er - med låga avgifter och rätt risknivå för just dig och din pension. Allt du behöver göra är att svara på några enkla frågor. Resten sköter vi.

  En man och en kvinna som ler mot varandra med ett blommande träd i bakgrunden.

  Spara enklare med vår app

 • Följ utvecklingen direkt i appen
 • Allt sparande på ett ställe
 • Enkelt att göra insättningar och uttag
 • App store logga
  Google Play Store logga
  Två mobiler som visar Lysas app

  Har du några frågor?

  Du kan hitta information om befintliga tjänstepensionsförsäkringar på två sätt:

  1. Logga in på ditt Lysa-konto och hämta information om dina befintliga försäkringar via vår digitala flyttjänst. Där hjälper vi dig att ta reda på var de finns och vilka pensioner du kan flytta.
  2. Logga in på minpension.se och se befintliga pensionsförsäkringar via “Intjänad pension” och “Tjänstepension”.

  Du kan enkelt begära en flytt av din tjänstepension till Lysa via inloggat läge på lysa.se. Väl där hittar du vår digitala flyttjänst. Här kan du få hjälp att hitta vilka av dina tjänstepensioner du kan flytta och därefter får du göra några val kring din försäkring innan du signerar din flyttbegäran (digitalt eller via blankett).

  Därefter kommer vi att hjälpa dig under hela processen. Vi kommer att sköta kommunikationen gentemot din gamla arbetsgivare samt avgivande försäkringsbolag. Om du behöver göra något kommer vi att informera dig. En flytt tar i regel 3-6 månader att genomföra.

  Mer i pension: Vi erbjuder Lysas förvaltning, baserad på forskning och nobelprisvinnande teori, till en låg avgift. Det ger dig mer pengar till din pension.

  Enklare hantering: Vi finns med dig hela vägen, från flytt till utbetalning av din pension. Därför blir det enkelt för dig i alla steg, utan onödigt krångel.

  Anpassat för dig: Vi hjälper dig att anpassa risknivån i ditt sparande utifrån hur lång tid du har kvar till din pension. Det ger dig rätt risk vid rätt tillfälle i livet.

  Ett fribrev är en tjänstepension eller en privat pensionsförsäkring där det inte längre betalas in pengar från arbetsgivaren. Fribrevet uppstår när du till exempel byter jobb eller avslutar anställningen hos den arbetsgivare som gjort inbetalningar till ditt tjänstepensionssparande.

  När du begär flytten behöver du först och främst välja vilka tjänstepensionsförsäkringar du vill flytta till Lysa. Därefter väljer du om pengarna ska investeras enligt ett brett eller hållbart investeringsfokus samt pensionsålder och antal år som pensionen ska betalas ut under. Utifrån dessa val får du en föreslagen risk (fördelning mellan aktier och räntor) och du får även viss möjlighet att öka eller minska risken utifrån dina egna preferenser.

  Alla flyttar tecknas med återbetalningsskydd och ett standardförmånstagarförordnande. Ändringar av dessa, utbetalningsvillkor eller förvaltningen kan sedan göras enkelt via inloggat läge efter att flytten är genomförd.

  Skulle Lysa mot förmodan gå i konkurs är dina innehav skyddade. Som försäkringskund hos Lysa har du enligt lag en särskild förmånsrätt som gäller vid konkurs.

  Det innebär att du har rätt att få ut dina pengar före övriga fordringsägare. Din förmånsrätt är inte beloppsbegränsad, utan omfattar hela ditt försäkringskapital.

  Vill du läsa mer om säkerhet och hur dina pengar är skyddade hos oss kan du göra det här.

  Din pension anpassas utifrån vid vilken ålder du önskar gå i pension och över hur många år pensionen ska betalas ut. Du kan alltid ändra fram tills dess att utbetalning börjar. När utbetalningen börjar sätter vi in pengarna på ditt konto månadsvis efter att vi har dragit av skatt.

  Har du fått en inbjudan av oss via mail kan du påbörja en flytt av din tjänstepension genom att logga in på webben. Vill du ha hjälp att registrera din flytt är du välkommen att ringa oss på 010-5513230 eller skicka ett meddelande i inloggat läge.

  Vi tar inte ut någon avgift för att flytta din pensionsförsäkring till Lysa. Det kan dock hända att du får betala en avgift till ditt nuvarande försäkringsbolag för att flytta försäkringen. Avgiften dras av från beloppet som överförs. För 2024 får avgiften inte vara högre än 728 kr (gäller fond- och depåförsäkringar). För traditionella försäkringar är det upp till försäkringsbolaget att bestämma vad som är flyttbart innan år 2007 och de bestämmer också avgiften fritt.

  För mer information om vad som gäller för just dina försäkringar, uppmuntrar vi dig att kontakta ditt försäkringsbolag.