Vikten av att hålla sig till sin plan (och inte låta känslorna styra)

2024-08-07

Investeringar i värdepapper och fonder innebär alltid en risk. En investering kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.

De senaste dagarna har vi sett stora svängningar på börsmarknaderna. Ur ett historiskt perspektiv är det inte ovanligt att börsen svänger på detta sätt. Det är inte första och inte heller sista gången som det sker. Men ingen kan se in i framtiden och ett börsfall idag säger väldigt lite om vad som kommer att hända framöver. Samtidigt är det naturligt att börsens rörelser väcker frågor kopplat till det personliga sparandet.

Vårt jobb på Lysa är att se till att ditt sparande är förberett för att precis allt kan hända. Nedan har vi samlat några av våra tidigare inlägg och artiklar där vi belyser vikten av att välja rätt risknivå, tänka långsiktigt, hålla sig till sin sparplan och inte låta börsens svängningar, känslor eller löpsedlar styra valen kring ditt sparande.

Som ni ser går inläggen tillbaka en bit i tiden, men det som vi skrev då är precis lika relevant idag och kommer att vara det även framöver. Vår filosofi består, både i med- och motgång på börsen.

Har du frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta oss på telefonnummer 010-551 32 30 mellan 09.00-16.00 på vardagar. Du kan alltid skicka ett säkert meddelande till oss från ditt Lysa-konto eller maila till kontakt@lysa.se.