Välkommen till ett enklare sparande

Lysa är en spartjänst som automatiskt investerar dina pengar till låga avgifter

Varför Lysa?

Med Lysa är det lätt att spara rätt - och svårt att spara fel. Baserat på forskning ger vi dig en fondportfölj anpassad efter just dina behov.

  • Utvalda indexfonder
  • Anpassad risknivå
  • Låga avgifter

Det är aldrig för sent att börja!

Kom igång med ditt sparande nu

Tiden är på din sida

Se hur dina pengar kan växa med Lysa jämfört med ett vanligt bankkonto. Läs mer om avkastning.

Investera med Lysa
Konto utan ränta
Efter 0 år
0 kr0 kr
IdagEfter 30 år

Diagrammet visar en hypotetisk jämförelse. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade beloppet. Läs mer om hur vi har räknat .

Intresserad av att veta mer om Lysas avkastning?

Läs mer om avkastning

Vad vill du spara till?

Vi hjälper dig nå ditt mål, oavsett vad du vill spara till. Du kan enkelt skapa flera konton med Lysa. Varje konto innehåller en fondportfölj med en risknivå som passar just ditt sparmål.

Vad gör Lysa bättre?

100% vetenskap = 0% spekulation

Lysas investeringsstrategi bygger på Nobelprisvinnande forskning. Dina pengar investeras automatiskt i breda och billiga indexfonder som innehåller tusentals bolag från hela världen.

Anpassat för dig

Att ha rätt risknivå i sitt sparande är A och O. Baserat på några enkla frågor om vad du vill spara till, tar vi fram ett Lysakonto med en fondportfölj med rätt risknivå för just ditt sparmål.

Ekonomisk sinnesro

Världen förändras och börsen går upp och ner. Över tid ser vi till att dina konton bibehåller sin risknivå genom automatiska ombalanseringar. Du behöver inte tänka på det utan kan sova gott med vetskapen om att ditt sparande alltid är på rätt väg.

Låga avgifter

Forskningen är enig: låga avgifter är en nyckel till god långsiktig avkastning. Med Lysa betalar du en låg årlig avgift och en stor del av vårt arbete går ut på att sänka våra kunders kostnader. Läs mer om våra avgifter.

Vi är på din sida

Finansbranschen är duktig på att tjäna pengar på flera olika sätt. På Lysa får vi bara betalt direkt från våra kunder. Vi accepterar inte kickbacks eller dold ersättning från någon annan. Det här gör att vi bara har ett enda intresse i fokus - ditt.

Lika säkert som banken

Med Lysa har du samma skydd som du är van vid hos din vanliga bank. Dina pengar omfattas av insättningsgaranti fram till att de investeras och investeras sedan i fondandelar som du äger och som är avskilda från Lysas tillgångar.

Har du några frågor?

Nej. Vi har i dagsläget ingen app. Däremot är vår hemsida mobilanpassad så att den är enkel att använda från mobilen. Du kan även ladda ned vår hemsida som ett bokmärke till din mobils hemskärm. På så vis får du Lysa som en app, nästan.

Som privatkund investerar du alltid på ett eller flera ISK-konton. Du kan även spara till buffert och mer kortsiktiga sparmål på vårt sparkonto med ränta.

Lysa står under Finansinspektionens tillsyn och har tillstånd att utöva diskretionär portföljförvaltning. Det innebär i korthet att vi får förvalta kunders pengar. Att vi har tillstånd hos Finansinspektionen innebär att vi, på samma sätt som en bank, måste uppfylla höga krav gällande skydd av kunders pengar och finansiella instrument. Att ha med sig är att du äger alla fondandelar du har hos oss och innan dina insättningar hunnit investeras omfattas de av den statliga insättningsgarantin.

Du kan läsa mer om säkerhet.

Lysa är en automatisk investeringstjänst som ger dig ett bra, brett och billigt sparande - baserat på Nobelprisvinnande forskning. När du blir kund får du svara på några frågor för att kunna ta del av vårt investeringsförslag och när du signerat avtalen digitalt med ditt BankID är det enda du behöver göra att göra en insättning eller sätta upp ett automatiskt månadssparande. Sedan sköter vi resten åt dig. Dina insättningar investeras automatiskt och vi ser till att hålla din valda risknivå (målfördelning) över tid.

Ja. Du kan välja mellan vårt hållbara och breda investeringsfokus när du blir kund. Lysa Hållbar fokuserar på hållbarhetsaspekten genom att bl.a. exkludera vissa typer av bolag och branscher. Valet av investeringsfokus är helt upp till dig och Lysas avgift är precis densamma oavsett vad du väljer (0,15 - 0,24 %). Läs mer om våra investeringsfokus.

Vår automatiserade spartjänst är en av marknadens mest prisvärda, med en total avgift om ca 0,4 % per år. Du kan läsa mer om våra avgifter.