Spara i fonder till barnen

Med Lysa får du ett enkelt fondsparande som sköter sig självt - perfekt för sparande till barn. Kom ihåg att även små insättningar kan växa sig stora med tiden så det är aldrig för sent att börja månadsspara.

För mer tid tillsammans

Med Lysa får du en portfölj med rätt fonder och rätt risknivå baserat på hur länge du vill spara till barnen. Varje insättning du gör investeras sedan helt automatiskt utan att du behöver tänka på det. Vi tar hand om allt det tekniska - så att du får mer tid tillsammans med de som betyder mest.

En glad liten pojke springer på stranden

Lysa tar hand om allt

En kvinna som hjälper en flicka med läxorna

Färdig portfölj

Med Lysa behöver du inte välja fonder själv. Baserat på forskning har vi redan satt ihop en färdig portfölj med några av marknadens bredaste och billigaste indexfonder och ETF:er – och förhandlat ner priset åt dig.

En man som läser för en pojke

Anpassad för dig

Vi ser till att just din portfölj är anpassad för just ditt barnspar. Och med årliga genomgångar och automatiska ombalanseringar ser vi till att din portfölj alltid har rätt risknivå – utan att du behöver tänka på det.

En kvinna som ler mot kameran

Full kontroll

Med Lysa barnspar sparar du enkelt i ett investeringssparkonto (ISK) i ditt namn. Det innebär att du som förälder får full kontroll och kan själv bestämma när ditt/dina barn är redo att ta del av pengarna.

Det är aldrig för sent att börja!

Kom igång med ditt sparande nu

Vanliga frågor

Genom att spara regelbundet till ditt barn kan du som förälder skapa en ekonomisk grundtrygghet för framtiden. Hur mycket pengar du bör spara, när barnet får tillgång till pengarna och vad de ska användas till är högst individuellt. Det kan exempelvis handla om att kunna bidra till utbildning, körkort, kontantinsats till en bostad eller startkapital för ett företag.

Det brukar sägas att den bästa dagen att börja investera var igår. Den näst bästa är idag. Vi vill betona vikten av att börja spara så tidigt som möjligt för att ge dina pengar mer tid att växa. Samtidigt vill vi också betona att det aldrig är för sent att börja spara. Vi hjälper dig att anpassa just ditt sparande efter dina behov och mål, oavsett ålder på dina barn.

Att spara med rätt risknivå är viktigt. På Lysa handlar det om balansen i din portfölj mellan aktiefonder och räntebärande instrument. Vilken nivå som är rätt för just dig beror bl.a. på din ekonomiska situation och hur länge du vill spara. Tumregeln är att ju yngre barnen är – desto högre risk bör du ta. Med Lysa behöver du själv inte välja risknivå eller ombalansera din portfölj – allt det där tar vi hand om. Vi hjälper dig att få rätt risknivå för just dina behov och mål, så att du kan känna dig trygg i ditt val.

Enkelt att anpassa

Som spartjänst vill vi så klart att du investerar med oss. Samtidigt finns det tillfällen, exempelvis under föräldraledigheten, när ekonomin kanske inte är så stark som den brukar vara. Med Lysa kan du enkelt anpassa ditt sparande efter din unika situation, exempelvis genom att minska eller pausa ditt månadsspar vid behov.

Nej, hos Lysa sparar du till ditt barn i ditt eget namn på ett ISK-konto. Genom att göra detta har du full kontroll på pengarna och kan själv välja när pengarna ska tillfalla barnet.

Ja, genom vår dela konto-funktion kan man enkelt dela ett gemensamt sparande med varandra. Tänk på att man inte kan samäga ett ISK och att personen som kontot delas med enbart har insynsrätt på kontot. Det är enbart ägaren av kontot som kan begära uttag eller göra ändringar i sparandet.