Glad sommar önskar Lysa!

2024-07-05

Investeringar i värdepapper och fonder innebär alltid en risk. En investering kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.

Ett händelserikt första halvår på börsen

De första sex månaderna under 2024 har varit händelserika. Vi har sett en stark utveckling globalt där flera börsindex slagit nya rekord. Den svenska inflationen har också dämpats och vi närmar oss målet om 2%. Under maj fick vi se den första räntesänkningen sedan 2016 och mycket talar också för att det kan komma fler räntesänkningar under året.

Var beredd på att allt kan hända även framåt

Så vad innebär ett händelserikt halvår för ditt sparande? Det korta svaret är att det inte innebär särskilt mycket. Grunden i investeringar är att vi tror att värdet och marknaden ska öka över tid. Där det som hände igår säger lite om vad som kommer ske framåt. Marknaden kan fortsätta öka i värde eller så kan något oväntat inträffa. Det finns ingen spåkula och ingen vet exakt vad som kommer att hända i framtiden.

Därför är vår rekommendation till dig, som alltid, att ha en långsiktig plan och vara beredd på att allt kan hända. Det är du genom att investera i breda, billiga fonder med en risknivå anpassad för dig. Och det var precis därför vi startade Lysa – för att hjälpa sparare med en långsiktigt anpassad plan som gör det lätt att spara rätt.

Vi är glada att vi nu har mer än 150.000 kunder som tillsammans sparar över 35 miljarder med Lysa. Kunder som är duktiga på att hålla sig till sina planer och som sparar löpande. Det är ett förtroende som vi är väldigt stolta över. Stort tack!

Lansering i höst: Flytta tjänstepensionen till Lysa

Tack vare detta förtroende tar vi nu ett nästa steg på en marknad där det är svårt att spara rätt. En marknad med komplexa erbjudanden och många dolda avgifter. Pensionsmarknaden! I vår senaste kundundersökning svarade 70 % av respondenterna att pensionssparande är krångligt och hela 85 % att de inte vet vad de betalar i avgift för sina tjänstepensioner. Det här vill vi ändra på! Därför lanserar vi i höst ett enkelt och smart pensionssparande som är anpassat för dig med låga, transparenta avgifter och som alltid investeras dina pengar i noga utvalda indexfonder. Vi börjar med att du kan flytta individuella tjänstepensioner från tidigare arbetsgivare (så kallade fribrev) till Lysa.

Om det här låter spännande så kan du läsa mer om och anmäla intresse här inför kommande lansering.

Hör gärna av dig!

Under sommaren kan du nå oss på telefonnummer 010-551 32 30 mellan 09.00-13.00 på vardagar. Du kan alltid skicka ett säkert meddelande till oss från ditt Lysa-konto eller maila till kontakt@lysa.se.

Med det sagt önskar vi dig en fantastisk sommar. Ta det lugnt, slappna av och låt Lysa ta hand om ditt sparande!

Patrik Adamson, VD, tillsammans med hela Lysa-teamet