Tillsammans passerar vi 10 miljarder – och expanderar utomlands!

2021-04-06

Det är med glädje och stolthet som vi kan meddela att ni tillsammans har passerat 10 miljarder kronor i samlat sparande på Lysa. Vilken milstolpe – det är helt fantastiskt!

Enligt Fondbolagens förenings årsdata för 2020 gick 8 % av det samlade nettosparandet i fonder i Sverige till Lysa. Smått otroliga siffror. Motsvarande siffra för 2019 var 3 %. Under 2020 blev ni dubbelt så många Lysasparare som tillsammans fördubblade ert samlade sparande på plattformen.

I december 2017 uppgick det samlade sparandet på Lysa till 270 miljoner kronor. Ett år senare, i december 2018, hade det vuxit till 1,1 miljarder kronor. I december 2019: 3,9 miljarder kronor. I december 2020: 7,8 miljarder kronor. Och nu, i mars 2021: 10,6 miljarder kronor. I bilden nedan kan ni se utvecklingen av det samlade sparandet på Lysa över tid.

bild-lysa.001-1.jpg

Europeisk expansion

Idag är ni över 65 000 Lysasparare. I Sverige. Idag (den 6 april 2021) är också dagen då vi tar våra första steg ut i Europa tillsammans. För från och med idag är Lysas produkt inte bara tillgänglig i Sverige utan även i Finland och Danmark.

Vår mission är att göra det lätt att spara rätt. Och det gäller inte bara i Sverige. Med en skalbar produkt och affärsmodell har målet alltid varit att "skala upp" Lysa och göra produkten tillgänglig för fler människor och marknader.

Det här är en resa som vi gör tillsammans. För ju fler och ju större vi blir, desto mer kan vi utveckla tjänsten, ytterligare pressa avgifterna och på riktigt sätta en ny standard inom sparande – en standard som är enklare, billigare och mer transparent för dig som kund. Målet är att lansera i ytterligare ett europeiskt land under året, och ännu fler under 2022.

Tio miljarder tack!

Vi vill avsluta med att rikta ett stort tack till till våra kunder – till er, till dig. Tack för ditt förtroende och för att du är kund hos Lysa. Tack för alla kloka synpunkter, recensioner och för tips om Lysa till vänner och bekanta.

Då vi knappt gör något traditionell marknadsföring växer vi främst genom våra kunders rekommendationer, och för det är vi evigt tacksamma. Utan er – inget Lysa. Tack!