Ett smartare bostadsspar

Få ett enkelt och smart sparande som automatiskt anpassas till dig och din bostadsdröm. Det är aldrig för sent att börja spara!

Låt Lysa göra jobbet

Att köpa en ny bostad är en av livets största investeringar. Och det är mycket att tänka på. Låt oss ta hand om allt det tekniska från fondval, risknivå och kontotyp. Så kan du fokusera på att nå ditt mål - med ett sparande som sköter sig självt.

Fokus på en man och en kvinna som sitter på en middag

Lysa tar hand om allt

En kvinna och en pojke sitter i en soffa

Spara automatiskt

Genom att månadsspara får du ett smart sparande som sköter sig självt. Baserat på hur länge du vill spara ser vi till att du månadssparar med rätt risknivå och på rätt typ av konto.

En man med målarfärg i ansiktet ler mot kameran

Börjar det närma sig?

Om planen är att köpa bostad inom något år bör pengarna placeras tryggt och säkert med en låg risknivå. Med Sparkonto Auto får dina pengar möjlighet att växa med rörlig ränta, samtidigt som de skyddas av den statliga insättningsgarantin.

Läs mer om Sparkonto Auto
En kvinna står framför en halvöppen dörr som leder till en skog

Investera för framtiden

För sparande på längre sikt rekommenderar vi att investera pengarna i fonder. Det innebär en högre risk men också en högre förväntad avkastning. Med Lysa får du en smart och billig fondportfölj med en risknivå anpassad för just ditt bostadssparande.

Det är aldrig för sent att börja!

Kom igång med ditt sparande nu

Vanliga frågor

Hos oss kan du bostadsspara både på ett Investeringssparkonto (ISK) i fonder, och/eller på ett sparkonto med ränta. Vilken kontotyp som passar varierar beroende på framför allt hur lång tid det är kvar innan du planerar att köpa en bostad. Om du tror att pengarna kommer att behövas inom det kommande året rekommenderar vi alltid vårt sparkonto med ränta, då det inte är lämpligt att investera pengar med så kort sparhorisont. Om sparhorisonten är längre kan våra investeringskonton vara ett lämpligt alternativ och där hjälper vi dig med att hitta rätt risknivå och balans mellan ränte- och aktiefonder genom ett anpassat investeringsförslag baserat på dina preferenser och din situation.

Ja, genom vår dela konto-funktion kan man enkelt dela ett gemensamt sparande med varandra. Tänk på att man inte kan samäga ett konto och att personen som kontot delas med enbart har insynsrätt på kontot. Det är enbart ägaren av kontot som kan begära uttag eller göra ändringar i sparandet.