Kan jag göra en ISK-flytt till Lysa?

Ja, det går bra att göra en ISK-flytt till Lysa. En ISK-flytt innebär att du enkelt och smidigt flyttar ditt sparande du har på ett ISK-konto hos ett annat institut, till ditt Lysakonto.

Genom att flytta direkt mellan två ISK-konton ligger flytten inte till grund för beskattning. Lysa tar inte heller ut någon flyttavgift. En flytt tar normalt 2-4 veckor att genomföra.

Du kan välja mellan två typer av flytt:

1. Sälj av hela innehavet och flytta likviden till Lysa. Tänk på att säljuppdraget omfattar vanliga aktier och fonder. Om du har certifikat, warranter eller ETF:er behöver du sälja av dessa själv.

2. Flytta en valfri summa på minst 5000 kr till Lysa. Tänk på att beloppet måste ligga oinvesterat på ditt ISK-konto för att flytten ska kunna genomföras. Har du pengarna investerade måste du själv sälja av värdepapperna.

Du kan begära en ISK-flytt till Lysa via hemsidan eller appen. Gör enligt följande:

Hemsidan:

> Logga in med BankID och klicka på menyn med tre streck uppe till vänster

> Välj “Överföringar” och “ISK-flytt”

> Följ stegen för att registrera en ISK-flytt till Lysa

Appen:

> Logga in med BankID och klicka på knappen “Sätt in pengar”

> Välj "ISK-flytt" som insättningsmetod

> Följ stegen för att registrera en ISK-flytt till Lysa