Kan jag göra en ISK-flytt från Lysa?

Ja, det går bra. För att göra en ISK-flytt från Lysa tar du kontakt med det mottagande institutet du vill flytta till så hjälper de dig med ett flyttuppdrag.

Du kan inte flytta delar av ditt kontovärde utan du måste begära en försäljning och flytt av hela innehavet. I flyttuppdraget är det därför väldigt viktigt att du fyller i att ditt fondinnehav ska säljas och att likviderna sedan ska flyttas till ditt ISK hos det mottagande institutet.

Där kontonummer för din ISK ska anges i flyttuppdraget kan du ange ditt Lysakontos OCR-nummer för bankgiroinsättningar. Detta då Lysa inte är en bank och därmed har ditt Lysakonto inte ett traditionellt kontonummer.

Du hittar OCR-nummer för bankgiroinsättningar genom följande steg:

Hemsida:

> Logga in med BankID på lysa.se och klicka på menyn med tre streck uppe till vänster
> Välj “Överföringar” sen "Insättningar" och “Bankgiro”
> Klicka sedan på det Lysakontot du vill se OCR-nummer för

App:

> Logga in med BankID via appen
> Klicka på knappen “Sätt in pengar”
> Sedan väljer du “Bankgiro” och vilket konto du vill se OCR-nummer för