Hur kommer jag igång? (Privatperson)

Att bli kund hos Lysa är enkelt och det tar bara några minuter att komma igång med sparandet. Det kostar inget att bli kund utan du betalar enbart avgift på ditt samlade kapital hos oss. För att bli kund behöver du vara minst 18 år gammal, ha tillgång till ett BankID och ha din primära skatterättsliga hemvist i Sverige.

1. Svara på några frågor om dig
Klicka på “Bli kund” på lysa.se för att inleda registreringsprocessen. Besvara några frågor om din erfarenhet, ekonomiska situation, syn på risk och investeringshorisont. Detta för att vi ska få möjlighet att lära känna dig tillräckligt för att kunna avgöra om 1) tjänsten är lämplig för dig och 2) ge ett investeringsförslag anpassat till din situation och sparmål. Därefter får du välja investeringsfokus (bred eller hållbar) och ta del av vårt investeringsförslag.

2. Kundkännedom och signering med BankID
När du godkänt investeringsförslaget besvarar du några kundkännedomsfrågor och därefter signerar du avtalet och blir kund med hjälp av BankID. Därefter startas ett Lysakonto (ISK-konto) i ditt namn med din valda målfördelning. 

3. Gör en första insättning
Nu har du ditt konto! Det enda som återstår är att göra din första insättning. Du hittar våra insättningsmetoder via “Insättningar” uppe till höger på hemsidan. Det går även att registrera ett månadssparande med autogiro via “Månadssparande”. När insättningen inkommit till ditt konto investeras den automatiskt i enlighet med din valda målfördelning inom 1-3 bankdagar. Enkelt, automatiskt och smidigt!