Hur kommer jag igång? (Privatperson)

Att bli kund hos Lysa är enkelt och det tar bara några minuter att komma igång med sparandet. Det kostar inget att bli kund utan du betalar enbart avgift på ditt samlade kapital hos oss. För att bli kund behöver du vara minst 18 år gammal, ha tillgång till ett BankID och ha din primära skatterättsliga hemvist i Sverige. Du kan registrera dig via lysa.se eller vår app. Följ dessa steg för att komma igång med ditt sparande på Lysa:

1. Svara på några frågor om dig
Klicka på “Bli kund”lysa.se eller i appen för att inleda registreringsprocessen. Besvara några frågor om din erfarenhet, ekonomiska situation, syn på risk och investeringshorisont. Detta för att vi ska kunna avgöra om 1) tjänsten är lämplig för dig och 2) ge ett investeringsförslag anpassat till din situation och sparmål. Därefter får du välja investeringsfokus (bred eller hållbar) och ta del av vårt investeringsförslag.

2. Kundkännedom och signering med BankID
När du godkänt investeringsförslaget besvarar du några kundkännedomsfrågor och därefter signerar du avtalet och blir kund med hjälp av BankID. Därefter startas ett Lysakonto (ISK-konto) i ditt namn med din valda målfördelning.

3. Gör en första insättning
Nu har du ditt konto! Det enda som återstår är att göra din första insättning. Du hittar våra insättningsmetoder via “Insättningar” uppe till höger på hemsidan eller på knappen “Sätt in pengar” i vår app.

Det går även att registrera ett månadssparande med autogiro. På hemsidan klickar du på huvudmenyn till vänster, sedan “Insättningar” och “Månadssparande”. I vår app kan du klicka på “Sätt in pengar” och sedan “Skapa månadssparande”. När din insättning inkommit till ditt konto investeras den automatiskt i enlighet med din valda målfördelning inom 1-3 bankdagar. Enkelt, automatiskt och smidigt!