Vi vill att alla ska kunna investera tryggt och billigt

Finansbranschen har inte alltid varit på konsumentens sida, utan har tvärtom tjänat på att finta bort kunder med svåra begrepp och dolda avgifter. Det kanske låter ambitiöst, men vi tror att det är dags att tänka helt annorlunda för att återfå kundernas förtroende.

Vi vill demokratisera kapitalförvaltning

Många vet att höga avgifter äter upp en stor del av ens kapital. Färre vet hur mycket de egentligen betalar till banker och fondförvaltare. Dessutom ska man tänka på att sprida sina risker, ha en plan för sitt sparande, följa planen, undvika att låta sina känslor styra och kontinuerligt se över sina investeringar. Det är inte konstigt att man drabbas av placeringsångest.

Det borde finnas en hel yrkesgrupp där ute som skulle kunna hjälpa till, men tyvärr fungerar inte finansbranschen som den borde. Kundens bästa står inte sällan i konflikt med de finansiella institutionernas intresse av god intjäning, en intjäning som till stor del kommer från dyra produkter och dolda avgifter. Det leder till att kunderna får ett sparande som är långt från det bästa för kunden.

Lysa vill demokratisera kapitalförvaltning. Genom att eliminera intressekonflikter och använda ny teknik erbjuder Lysa avancerad förvaltning till alla. Liknande tjänster har tidigare enbart funnits för mycket förmögna individer och då till en betydligt högre kostnad. Med Lysa blir det lätt att investera rätt.