Hur kommer jag igång? (Företagskund)

Att bli företagskund hos Lysa är enkelt. Det tar endast några minuter och sker helt digitalt med hjälp av BankID. För att bli kund på Lysa behöver ditt företag vara ett svenskt aktiebolag med en verklig huvudman registrerad hos Bolagsverket.

1. Svara på några frågor om ditt företag
Klicka på “Bli företagskund” via Lysa för företag på hemsidan. Först får du besvara några frågor kring företagets erfarenhet, ekonomiska situation, syn på risk och sparhorisont. Detta för att vi ska lära känna företaget lite bättre och kunna avgöra om 1) tjänsten är lämplig för ditt företag samt 2) ge ett investeringsförslag anpassat till din situation och sparmål. Sedan väljer du som kund investeringsfokus (bred eller hållbar) och lägger till ett avgiftskonto.

2. Kundkännedom och signering med BankID
När du godkänt investeringsförslaget besvarar du några kundkännedomsfrågor och därefter signerar du och blir kund med hjälp av BankID. Därefter startas ett Lysakonto (VP-konto) i ditt företag med din valda målfördelning. Varje företagskund får automatiskt en värdepappersdepå och därefter kan du öppna en kapitalförsäkring i inloggat läge för ditt konto.

Kom ihåg att samtliga verkliga huvudmän måste legitimeras och alla företagets firmatecknare samt huvudmännen måste signera avtalet för att kontot ska kunna aktiveras. Om det finns fler än en firmatecknare, eller om den som öppnar endast ska administrera kontot, kan du vid registreringen skriva in mejlen till de som ska signera. Då kommer länkar att skickas ut till dessa för signering.

3. Gör en första insättning
Nu har ditt företag ett konto! Det enda som återstår nu är att göra din första insättning. Du hittar våra insättningsalternativ via “Insättningar” uppe till höger på hemsidan. Det går även att registrera ett månadssparande med autogiro via “Månadssparande”. När insättningen inkommit till ditt konto investeras den automatiskt i enlighet med din valda målfördelning inom 1-3 bankdagar. Enkelt, automatiskt och smidigt!